Voor kinderen van 6 tot 12 jaar

Wil je een keertje mee doen? Geef het dan even aan ons door: info@massagepraktijkrosita.nl

Waarom organiseren wij deze workshop?

Kinderen krijgen veel prikkels te verwerken en er wordt steeds meer van ze verwacht. Goede prikkels laat kinderen groeien en ervaren. Maar prikkels kunnen ook zorgen voor spanning, faalangst, drukte, wisselende emoties en slapeloosheid.

 

Wij helpen om een kind zich goed te laten voelen over zichzelf, in contact te komen met het lichaam en zo grenzen vast te stellen.

 

Tijdens de workshop wordt gebruikt gemaakt van verschillende materialen of speelse methodieken en waar vooral plezier, ontdekken en bewegen binnen eigen grenzen, kennen en kunnen voorop staan.

 

De kinderen leren onder andere door ademhalingsoefeningen en meditatie hoe ze (beter) kunnen ontspannen.

Kinderyoga verbeterd de flexibiliteit, kracht, uithoudingsvermogen, evenwicht, coördinatie en concentratie en krijgt het kind meer zelfvertrouwen.

Door massage leren de kinderen waar hun eigen grenzen liggen. De kinderen masseren elkaar over de kleding aan de hand van oefeningen. 

 

Een middag zonder competitie!


Wanneer en wat kost het?

 

Datum: Nog geen nieuwe datum geprikt. Wil je een keertje mee doen? Geef het dan even aan ons door: info@massagepraktijkrosita.nl

Tijd: -

Kosten: € 27,50

 

Heeft u vragen neem dan gerust contact met ons op : Rosita : 06 - 25 40 03 61  /  Chierra : 06 - 38 57 11 38

 

Liever wekelijks een kinderyoga les? Laat het dan even weten, dan gaat Chierra kijken of dit bij voldoende interesse gerealiseerd kan worden.

Locatie: +Yoga, Burgemeester de Bruïnelaan 29a te Zwijndrecht


Even voorstellen: 

 

Als onderwijsassistente werk ik een paar dagen in de week met kinderen. Daarnaast geef ik nu vooral yogales aan volwassenen, maar ook kinderen verdienen ook een momentje om zich op te laden en te ontspannen.

Als kind heb ik niet geleerd hoe om te gaan met lastige situaties (pesterijen, scheiden van ouders, lichamelijke handicap ouder) en hoe ik voor mezelf kon opkomen. 

Door de thuissituatie was ik genoodzaakt snel taken van een volwassene op me te nemen, waardoor ik als jong volwassene met mezelf in de knoop kwam.

Toen Yoga op mijn pad kwam, kreeg ik de tools hoe om te gaan met de wereld om me heen en heb ik zelf ervaren wat Yoga voor je lichaam en geest kan betekenen.

Ik heb de Yoga docentenopleiding gevolgd bij de Integrale Yoga Nederland in Rotterdam.

Vanuit mijn werk als onderwijsassistent weet ik als geen ander hoe leuk het is om met kinderen te werken en hoe belangrijk het is dat ze gezien worden.

Door het geven van de workshop hoop ik kinderen te gaan laten ervaren wat Yoga en meditatie voor je kan doen door goed voor jezelf te zorgen. Ze ervaren zelfliefde, leren hun lichaam kennen, grenzen stellen en daardoor echt zichzelf te mogen zijn. 

Hier zullen zij later ook veel profijt van gaan hebben. Daarom kan je niet vroeg genoeg beginnen met deze tools aan te reiken en kinderen hiermee kennis te laten maken.

Veel licht & liefde!

Chierra Debipersad

 

Kinderen moeten van jongs af aan zo veel... moeten!

Leren lopen, praten, alles zelfstandig doen, sporten, er bij horen, goed presteren op school, er perfect uit zien.

Wat als dat even niet moet, maar er even een moment mag zijn dat een kind even rust vind en even niet hoeft te presteren. 

Er komen nog zo veel momenten waarop er even gepresteerd moet worden.

Zelf heb ik de lat altijd veel te hoog gelegd. Ik kon het allemaal wel zelf. Ik deed het ook allemaal zelf. Maar het was nooit goed genoeg. Ik hoorde er niet bij en ik kon niets. Kinderen kunnen heel hard zijn. Ik was te dun, had een bril en rood haar. 

Judo zou mij gaan helpen om me weerbaarder te maken, maar dat hielp niet.

In de periode van mijn leven dat ik echt mezelf moest gaan "ontdekken", deed ik dat niet. Ik voelde me eenzaam en onbegrepen. Ik kon mijn gevoelens niet delen.

Inmiddels vele jaren later weet ik hoe belangrijk het is om te beseffen dat je oké bent, zoals je bent. Dat je "anders" mag zijn, want we zijn allemaal anders. En toch ook niet, want we zijn allemaal mensen. Geboren om ons pad op deze aardbol te ontdekken.

Dit maakt dat ik me heel graag wil inzetten voor kinderen, zodat ze vol zelfvertrouwen zichzelf kunnen ontdekken en ontwikkelen. Dat ze leren dat je niet bij de massa hoeft te horen, maar vooral je gevoel moet volgen.

Liefde verzacht en maakt alles mooier!

Veel liefs. 

Rosita Groenendijk