Kindermassage

Kinderen krijgen dagelijks op school, op de BSO, met sporten, vriendjes en vriendinnetjes, maar ook via de televisie en tablet te maken met veel verschillende indrukken en nieuwe ervaringen. Kinderen vinden het vaak moeilijk om alle binnenkomende prikkels te filteren, te doseren en te verwerken. Bij overprikkeling kunnen er fysieke en emotionele klachten ontstaan.

 

Een kindermassage kan goed ingezet worden bij een scala aan verschillende klachten:

Maar denk ook aan agressie, frustratie, depressie, gebrek aan zelfvertrouwen, verdriet, futloos en eenzaamheid. Ook een kind dat gepest is kan door massage en begeleiding meer zelfvertrouwen krijgen.

 

Het toepassen van kindermassage kan zeer effectief zijn in het verminderen van allerlei klachten. Kindermassage is een begripvolle en liefdevolle massage, waarbij het kind centraal staat. In een veilige omgeving wordt het kind (en de ouder) begeleid door zowel spel, beweging als massage. Het kind wordt in contact met zijn/haar lichaam gebracht. Ze worden gestimuleerd naar zijn/haar lichaam te luisteren. Dat brengt zelfbevestiging wat kinderen sterker en minder kwetsbaar maakt.

 

Een belangrijk doel van de massage is dat kinderen leren luisteren naar hun lichaam, leren hoe ze hun lichaam kunnen ontspannen en waar hun grenzen liggen. Hierdoor komen ze letterlijk en figuurlijk beter in hun vel te zitten.  

 

Voor een kind in de praktijk komt, zal er altijd een intake met de ouder(s) of opvoeders plaatsvinden, zodat gevoelige zaken niet besproken worden waar het kind bij is. Hierdoor kan in de praktijk alle aandacht uitgaan naar het kind. In het begin zal alles nog erg spannend zijn.

 

Ieder kind is uniek en er zal altijd gekeken worden naar wat het kind nodig heeft.