Mijn naam is Rosita Groenendijk. Naast mijn werk als projectleider in het hectische bedrijfsleven heb ik er voor gekozen om te gaan masseren. Het geeft mij enorm veel voldoening om mensen even uit de hectiek van de dag te halen. Om even de tijd te nemen voor zichzelf en even volledig te mogen ontspannen.

 

Ik wil dat massage of Reiki datgene teweeg brengt dat het zelf genezend vermogen van het lichaam in gang wordt gezet. 

 

In 2019 heb ik de Basis vakopleiding Chinese geneeskunde afgerond. Vanaf september 2021 start ik bij Bo Yi, Academie voor Chinese geneeswijze met de 2 jarige opleiding Tuina Therapie. Ik heb er enorm veel zin in om weer actief met de Chinese geneeskunde aan de slag te gaan. De lessen zijn op zondag, dus de praktijk blijft zoals aangegeven op de website gewoon open.

 

Tuina (spreek uit: twiena) is een Chinese massagetechniek uit de Traditionele Chinese Geneeskunde, die al zo’n 2200 jaar wordt beoefend. Met vingers, handpalmen, vuisten en ellebogen masseert de therapeut door te duwen, kloppen en knijpen, om zo blokkades in het weefsel op te lossen. Door druk uit te oefenen op de meridianen en op specifieke punten kan de energie (Qi) en het bloed weer vrij en gelijkmatig door het lichaam stromen. Op die manier wordt het zelf herstellend vermogen van het lichaam gestimuleerd, waardoor de behandeling zowel preventief als genezend is. Tuina-massage vergroot je veerkracht en weerstand, geeft je flexibiliteit en laat spanning en vermoeidheid verdwijnen. De massage werkt diep door in het spierweefsel, botten en pezen, maar ook in het zenuwstelsel, waardoor het helpt te ontspannen, maar kan ook verlichting geven bij diverse fysieke en emotionele klachten, zoals migraine, chronische pijn, spierspanningen, fibromyalgie, spier- en zenuwpijnen, rug- en nekklachten, slechte doorbloeding, spijsverteringsproblemen, stress en gewrichtsproblemen zoals reuma en artrose.

 

Op deze website kun je meer informatie vinden over de behandelingen die ik geef en wat ze voor je kunnen doen.

 

Veel van de massagevormen worden gecombineerd met de ontspanningsmassage, afhankelijk van wat de wensen zijn of wat ik denk dat nodig is.