Tuina massagetherapie (in opleiding)

 

Tuina (spreek uit: twiena) is een Chinese massagetechniek uit de Traditionele Chinese Geneeskunde, die al zo’n 2200 jaar wordt beoefend.

Met vingers, handpalmen, vuisten en ellebogen wordt gemasseert door te duwen, kloppen en knijpen, om zo blokkades in het weefsel op te lossen. Door druk uit te oefenen op de meridianen en op specifieke punten kan de energie (Qi) en het bloed weer vrij en gelijkmatig door het lichaam stromen. Op die manier wordt het zelf herstellend vermogen van het lichaam gestimuleerd, waardoor de behandeling zowel preventief als genezend is.

Tuina-massage vergroot je veerkracht en weerstand, geeft je flexibiliteit en laat spanning en vermoeidheid verdwijnen. De massage werkt diep door in het spierweefsel, botten en pezen, maar ook in het zenuwstelsel, waardoor het helpt te ontspannen, maar kan ook verlichting geven bij diverse fysieke en emotionele klachten, zoals migraine, chronische pijn, spierspanningen, fibromyalgie, spier- en zenuwpijnen, rug- en nekklachten, slechte doorbloeding, spijsverteringsproblemen, stress en gewrichtsproblemen zoals reuma en artrose.

Patiënten gezocht voor interne stage

Heb je klachten waar je maar niet van af lijkt te komen? En heb je tijd om naar Bo Yi - Academie voor Chinese Geneeswijze (Einsteinlaan 10, 2719 EP Zoetermeer) te komen? Meld je dan aan door mij een mailtje (info@massagepraktijkrosita.nl) te sturen of te bellen (06-25400361).

Tijdens de stage wordt er (klassikaal) door 1 student, onder begeleiding van een docent, aan de patiënt vragen gesteld over allerlei symptomen, wordt de pols gevoeld en ook de tong wordt bekeken. Vervolgens wordt er een diagnose vastgesteld en een behandelplan opgesteld. Bij voldoende tijd zal er meteen een korte behandeling worden gegeven. Vervolgens kan ik in mijn praktijk de behandeling een vervolg geven.

 

Voor de volgende interne stagedagen worden patiënten gezocht:

Vrijdag 3 maart ’23 

13.00-15.00 uur

15.00-17.00 uur

Reserve ?

Zaterdag 18 maart ’23 

13.00-15.00 uur

Reserve ?

10.30-12.30 uur