Tuina therapie

 

Tuina (spreek uit: twiena) is een Chinese massagetechniek uit de Traditionele Chinese Geneeskunde, die al zo’n 2200 jaar wordt beoefend.

Met vingers, handpalmen, vuisten en ellebogen wordt gemasseert door te duwen, kloppen en knijpen, om zo blokkades in het weefsel op te lossen. Door druk uit te oefenen op de meridianen en op specifieke punten kan de energie (Qi) en het bloed weer vrij en gelijkmatig door het lichaam stromen. Op die manier wordt het zelf herstellend vermogen van het lichaam gestimuleerd, waardoor de behandeling zowel preventief als genezend is.

Tuina-massage vergroot je veerkracht en weerstand, geeft je flexibiliteit en laat spanning en vermoeidheid verdwijnen. De massage werkt diep door in het spierweefsel, botten en pezen, maar ook in het zenuwstelsel, waardoor het helpt te ontspannen, maar kan ook verlichting geven bij diverse fysieke en emotionele klachten, zoals migraine, chronische pijn, spierspanningen, fibromyalgie, spier- en zenuwpijnen, rug- en nekklachten, slechte doorbloeding, spijsverteringsproblemen, stress en gewrichtsproblemen zoals reuma en artrose.

Tuina wordt veelal gecombineerd met Cuppingtherapie of Guasha.

 

Wat meer nuttige informatie over de Chinese geneeswijze: